ISSUE #16 – Fear Not the Phobia

A Phobia is defined as ‘’an extreme or irrational fear or aversion to something’’.   According to the National Institute of Mental Health, approximately 6.3 million Americans are diagnosed with a phobia. Listed below are some common phobias that we found. Can you choose the correct phobia definition? Good Luck! And don’t be afraid to try!

  1. Bibliophobia is a fear of ___________.
  2. bibs            b. books       c. pencils
  3. Samhainophobia is a fear of__________.
  4. Santa Claus     b. people named ’’Sam’’ c. Halloween
  5. Arachnephobia is a fear of____________.
  6. sweaters  b. spiders   c. shoes
  7. Lachanophobia is a fear of __________.
  8. vegetables  b. cans   c. locks
  9. Cyclophobia is a fear of ___________.
  10. aluminum  b. recycling c. bicycles
  11. Ergophobia is a fear of__________.
  12. paper   b. work   c. worms
  13. Botanophobiais a fear of __________.
  14. robots   b. turtles  c. plants
  15. Philematophobia is a fear of _________.
  16. kissing    b. hugging  c. Photoshop
  17. Ochophobia is a fear of ___________.
  18. skateboards  b. vehicles  c. the number ‘’ 8’’
  19. Dentophobia is a fear of __________.
  20. the dentist  b. dentures  c. toothbrush

 

 

1. B

2. C

3. B

4. A

5. C

6. B

7. C

8. A

9. B

10. A

Leave a Comment